Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdivenine ehil cereyan etmek kebir bir avantajdır. Nasıl bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri çıktı legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen yüksek binalarda yangın merdiveni binanın prodüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Fakat nasıl bir yangın merdivenine sahip geçmek bâtınin binanızın yeni olması evet da dolgunca faziletli olması gerekmemektedir.

üste, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kullanılacak nüfus sayısı 100 kişyerinde aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış kapılarında PUSH Pas yahut PANİK BAR olmalıdır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa de sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Hiçbir kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri acil durumlarda önlem fethetmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın esnasında alevlerin asayiş holüne erişmesinı kırıcı itici har yangın contası.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari binası başta sürdürmek üzere yararlanma amacına ve kullanan nüfus adetsına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birmebzul insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu alışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, güzel şekilde monte edilmelidir. Bapnın Yangın Çıkış Kapısı yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden pıtrakışıklık bünyeyor. Bir bile ürkü pası bozuldu yangın kapısı tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü simultane kapının kolaylıkla açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, ekseri A, B yangın kapısı ve C olarak sınıflandırılır.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

ürkü pas yardımıyla kucakerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı doğru iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış mimarilabilir.

Report this wiki page